+40 727 192 777

Misiunea mea este să te ajut să-ți clarifici ce este cu adevărat important pentru tine,  să te susțin să îți trăiești 

Valorile

Visurile

Viața

să îți construiești un viitor mai bun!Sunt o persoană care a decis să nu mai amâne și să se compare cu alții. Să trăiască funcție de propriile valori și să mă consider valoroasă prin simplul fapt că exist!

Dar nuuuuu.... nu a fost așa din totdeauna! ☺

Povestea mea începe într-o familie cu 3 fete, eu fiind mezina - prâslea cum se spune prin poveștile românești, cel comparat mereu cu frații mai mari și caracterizat de tatăl său ca fiind nepregătit, lipsit de experiență ori judecată. ☺

Până la 20 de ani am trăit în epoca comunistă, perioadă în care oamenii era preocupați de stat la coadă pentru a-și revendica rația zilnică de lapte și pâine, deci nici vorbă de încurajări, de prezență emoțională consistentă din partea părinților, de modele inspiraționale în societate, programe educaționale, ș.a.m.d., motiv pentru care mi-a fost destul de ușor să mă „rătăcesc” de mine însămi.

Am trăit... în așteptare și comparându-mă mereu cu ceilalți. 

Nu aveam o direcție clară și deși - după Revoluție aveam mai multe resurse la dispoziție - nu prea știam ce să fac cu ele

La 20 de ani, mereu în căutare de răspunsuri la întrebări gen: Cine sunt? Încotro mă îndrept? Care este sensul vieții? și în speranța de a obține înțelepciunea (sophia) mult dorită, am dat examen la Facultatea de Filosofie și am început să studiez operele marilor înțelepți ai lumii.

Într-adevăr, filosofia m-a îmbogățit mult. Însă au trebuit să mai treacă alți ani, multă introspecție și cursuri de dezvoltare personală ca să înțeleg că răspunsurile pe care eu le căutam în cărți, există de fapt în mine, cum dealtfel scrie și pe frontispiciul Oracolului din Delphi: "Cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul și zeii!"

La 27 de ani am plecat la Roma: caput mundi. Învățasem limba italiană în Universitate ocupându-mă de filozoful Giovanni Gentile, așadar integrarea mea în această minunată țară a fost armonioasă, culminând cu obținerea cetățeniei italiene și întâlnirea cu o carte care m-a trezit: Complexul Cenușăresei. Teama femeilor de independență, scrisă de psihoterapeutul Colette Dowling.

Ea explică cum - datorită faptului că multe dintre poveștile copilăriei noastre conțin cel puțin câte o prințesă adormită și vreun prinț salvator (e demonstrat că basmele au o influență hotărâtoare asupra personalității și imaginii de sine a copiilor) - multe fete așteaptă să fie  salvate de către o figură masculină.

Am realizat că și eu petrecusem viața urmând idea de succes a altor persoane, fără să mă gândesc serios ce anume este cu adevărat important pentru mine, copiind modelele pe care le-am văzut în jur și crezând că tot așa ar trebui să se desfășoare și viața proprie.

După ani de căutări - dorind să găsesc motivația pentru a trăi deplin fiecare zi a vieții, nu doar la sfârșit de săptămână sau în vacanță - am încetat să mai caut rețete și repere exterioare și am început să îmi construiesc viața în funcție de busola interioară  adică în funcție de valorile mele; ele sunt dorințele cele mai profunde ale sufletului : ne controlează deciziile și astfel, direcția pe care o ia viața noastră.

Poți răsturna guverne, îți poti părăsi familia, poți divorța, poți pleca în altă țară, însă oriunde mergi și faci, te iei pe tine după tine așadar cel mai bine este să fii aliniată cu Tine, cu adevărul Tău, adică cu totalitatea lucrurilor cu care rezonezi, ce îți place, ce te inspiră, ce îți aduce bucurie şi satisfacție sufletească.

După aproape 15 ani, m-am întors în Romania iar aici - din dorința de a da mai departe ceea ce m-a ajutat pe mine și a SCURTA drumul celor care doresc să fie in controlul propriei lor vieți - m-am specializat în tehnici orientate spre soluții și rezultate, iar în prezent sunt certificată ca și Coach, Formator, Consilier de dezvoltare personală, Dream Manager.

Lucrez cu persoanele care nu doresc să iasă din starea de AȘTEPTARE, care vor să își asume responsabilitatea pentru propria viață și vor să se simtă împlinite: indiferent de vârstă, de job, de statut social sau mai știu eu ce criteriu. Care vor să facă ordine în „hățișul mental” și nu știu de unde să înceapă, ca mai apoi să acționeze încrezătoare în direcția visurilor lor.Cred în extraordinara putere de a trăi aliniată cu propriile valori și de aceea visez să aduc cât mai multe persoane aproape de valorile lor (motiv pentru care am creat eBook-ul: „Descoperă-ți valoarea! Trăiește în armonie cu valorile tale.” )

Visul meu este să schimb în bine viața femeilor prin identificarea si ierarhizarea valorilor personale! „Acumularea de lucruri nu ne face să ne simțim împliniți. Doar atunci când trăim ceea ce credem că este important pentru noi – atunci când trăim după valorile noastre cele mai înalte – vom avea parte de fericire pe termen lung și vom simți acel sentiment de putere interioară la care visăm și pe care îl merităm cu toții.” 

(T. Robbins)Curiozități despre mine:


💜 Valori:

      Valori pentru mine = sănătate, armonie interioară, o viață captivantă și prosperă

      Valori pentru muncă = educație, blândețe, varietate

      Valori pentru relație = comunicare, iubire, evoluție.

💜 Cartea preferată = Jocul vieții, Florence Scovel Shinn

💜 În bucătărie: Fac cea mai bună prăjitură raw vegan & guacamole

💜 Ce mă bucură = dansul, 5 Rhytms, hrana vie, cititul, dezvoltarea personală, mersul pe bicicletă, Reiki, masajul Yumeiho, limba italiană, citit povești la copii, fotografia.